Lijsten integreren: de grond onder je ego vandaan halen

De LOVE Method lijkt voor mij op een ui die zich langzaam laat afpellen

Nadat ik mijn kernmodule vorige week herhaalde, en na een paar weken intensief met lijsten gewerkt te hebben, zit ik vanmiddag sprakeloos op de bank, erg onder de indruk van wat de LOVE Method kan doen. Het kan werkelijk allemaal met de LOVE Method!

In de laatste weken ben ik persoonlijke lijsten gaan maken en integreren. Wow!

Je zou kunnen zeggen dat persoonlijke ontwikkeling zo eenvoudig is als het oplossen van stress, het ophelderen van relaties, en het veranderen van overtuigingen. Jazeker, vanuit een zeker oogpunt is dat waar. 

Let wel: het veranderen van overtuigingen gaat dan over netwerken van overtuigingen. Je moet ze helemaal aanpakken!

Ik realiseer me voor het eerst hoe krachtig dat eigenlijk werkt. Marina Riemslagh (grondlegger van de LOVE Method) zegt dat de grote kracht van spiertesten is dat je er het onderbewuste mee kunt lezen en veranderen. 
En dat is precies wat ik ervaar.  
 

Lijsten integreren: wat is in ons hoogste goed?

Wat lijsten zo krachtig maakt is dat je de grond onder je eigen ego-gedrag kunt verwijderen en vervangen door wie je echt wilt zijn, door wat in ”Ons hoogste goed” is! 

Het proces van ontdekken welke overtuigingen eigenlijk sterk en zwak staan ervaar ik bij tijd en wijle als confronterend.  

Maar gelukkig geldt ook hier: je hoeft niet naar de ervaring die leidde tot die overtuigingen terug om het te veranderen.

En wat ik voel is dat ik er wel helemaal mee tot in de kern kom, tot de bodem.

En dat laat me heel heel dankbaar achter. 

Voor mij is de ontdekking van deze weken dat destructieve thema's “leven" in netwerken van overtuigingen. Als je die aanpakt valt de bodem onder dat patroon weg. Het kan niet meer bestaan! 

Dan is er de emotie en transformeert het. Bij mij werkte het zo dat tijdens of na het opstellen en integreren van de lijst de bijbehorende emotie kwam omdat ik echt ging voelen hoe het geweest is. En daarna is er weer meer lichtheid en vrijheid.

Het integreren van de lijst “De Basis” is heel belangrijk. En het is de eerste stap. Om je persoonlijkheid verder te transformeren is het heel helpend persoonlijke lijsten te maken. 

Het bijzondere is dat er de hele diepe basisovertuigingen zijn, maar ook de meer “oppervlakkige” maar ook concrete overtuigingen die samenhangen met de patronen. Ook die moeten herschreven worden.  Uitstelgedrag, je huis opruimen, verkeersboetes, overdrijven en drama maken, relatie met eten, relatie met mijn kinderen, relatie met een van mijn klassen, een neiging om te forceren die ik soms had, zijn maar een paar voorbeelden van wat ik aangepakt heb. Maar ook mijn neiging om over de grenzen van anderen heen te gaan.

Daarnaast heb ik diepe ophelderingen van relatie met mijn familielijnen gedaan, ontdekt waar die beperkende patronen vandaan kwamen, mijn loyaliteiten herschreven…LOVE Method, dank je wel!

Klaarblijkelijk is de LOVE Method, in dit geval in de vorm van de Kernmodule, ook die spreekwoordelijke ui die zich langzaam laat afpellen. Door me in de afgelopen 4 maanden diepgaand met het materiaal bezig te houden merk ik mijn inzicht in de werking en de toepassing van het materiaal nog steeds groeit.  

Hans

Door Hans Vrijmoeth op Zondag 03 December 2017, Geen reacties
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.