“Ik vertrouw het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam.”

“Ik vertrouw het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam.”

Dit is een voorbeeld van een positieve, bekrachtigende overtuiging. Overtuigingen zijn een belangrijke basis van ons onderbewuste systeem. Met spiertesten maken we contact met ons onderbewuste en ontdekken we onze belemmerende overtuigingen. Overtuigingen die als een rem werken op onze persoonlijke ontwikkeling. Met PSYCH-K hebben we het gereedschap om “alle neuzen dezelfde kant op te krijgen”: je bewuste en je onderbewuste gaan samen werken aan dat wat goed voor jou is, waar jij gelukkig van wordt en dus ook over het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Ben je benieuwd naar het verhaal van de jongen die zo erg hoestte? Of PSYCH-K ook werkt als je heel erg allergisch bent? En naar het positieve van effect van Boodschappen en Voordelen, dat je leert in de PSYCH-K Pro Workshop? Lees dan verder.

Lees meer
Door Anneke op Donderdag 10 November 2016,

Leef je of overleef je? Beleef het met PSYCH-K®.

Kun jij volop genieten van je leven of overheerst een gevoel van onvrede? Herken je bij jezelf dat je zelf de grootste rem bent op je persoonlijke ontwikkeling? Dat je tegengehouden wordt door een vaak irreële angst? Ben je je ervan bewust dat deze angst voortkomt uit ervaringen in je leven, bijvoorbeeld toen je een kind was?
Of dat het gedrag van je kind een agressie bij je oproept waar je niets van begrijpt? Een onschuldige opmerking van je collega je raakt tot diep in je ziel? Je het moeilijk vindt om een goede relatie op te bouwen? Je steeds opnieuw merkt dat je je in een negatieve gedachten stroom bevindt ondanks alle kennis die je hebt, boeken die je hebt gelezen, motiverende gesprekken met hulpverleners of vrienden?
Wanneer je je hiervan bewust bent, kun je dit ook veranderen. Daar ligt het begin van je transformatie, van rups naar vlinder, van overleven naar leven, van uitvliegen naar het nieuwe in plaats van blijven zitten in je zelfgebouwde kooi. In plaats van zelfdestructie voor jezelf te zorgen, jezelf de moeite waard vinden om van te houden en om van gehouden te worden.

Lees meer
Door Anneke op Dinsdag 04 Oktober 2016, Zes reacties

PSYCH-K: jezelf in resonantie brengen met een inspirerende werkelijkheid

Hoe komt de ervaring van ons leven tot stand? Geloven we wat we ervaren of ervaren we wat we geloven?

Waar we allemaal heel vertrouwd mee zijn is de overtuiging dat we geloven wat we ervaren. Vanuit overtuigingen die we vanuit onze opvoeding hebben meegekregen en opgedane ervaringen in ons leven, hebben we ons een beeld gevormd over wie we zijn en de werkelijkheid waarin we ons dagelijks leven leiden.

Onderbewuste programmering
We geloven wat we ervaren. Regelmatig hebben we ook last van wat we geloven: neem bijvoorbeeld een overtuiging als: "Ik ben niet de moeite waard". Ergens in je leven ben je tot deze conclusie gekomen, hetzij in een situatie waarin het op dat moment helpend was om dit te geloven, hetzij omdat (vooral in je vroegste jeugd) anderen je vertelden dat dit zo was en dit rechtstreeks in je onderbewuste programmering terecht is gekomen. En zie je wel…. de bewijzen stapelen zich voortdurend op: de vergadering waarin ik het gevoel heb niet serieus genomen te worden, het gezellige feestje waarbij ik me meer toeschouwer dan deelnemer voel. "Ik ben niet de moeite waard." Ik ervaar wat ik geloof over mezelf, het is overduidelijk dat ik voor niemand de moeite waard ben.

Quantumfysica
Geloven we wat we ervaren of ervaren we wat we geloven? Hoe zou het zijn om ‘what the heck’ iets te gaan geloven over onszelf waarvan we de ervaring nog niet gehad hebben? Ongebruikelijk maar net zo reëel als het bovenstaande.
Vanuit de quantumfysica gezien bestaat het universum en dus ook wijzelf uit een veld van oneindige mogelijkheden. Uit dit veld kiezen wij als waarnemer een bepaalde perceptie. Hierdoor stort de golffunctie ineen (‘collapse’) en gaat de golf zich als een deeltje gedragen. De werkelijkheid manifesteert zich als vaststaand. We voelen ons gevangen en slachtoffer van ons eigen overtuigingenstelsel. "Zo ben ik nu eenmaal". Wanneer we teruggaan naar de golffunctie, opent het veld van de oneindige mogelijkheden zich weer voor ons. Van daaruit kunnen we gaan resoneren met een andere werkelijkheid, namelijk een die ons inspireert. Alles is altijd al aanwezig, maar soms zien we het even niet. We hoeven er alleen maar mee te gaan resoneren!

Lees meer
Door Hans Vrijmoeth op Zaterdag 02 April 2016,

Focus op flow in 2015: Creëer beweging en ontwikkeling in je leven door innerlijke congruentie

Op welk punt je ook maar staat in je leven, iedereen kent wel momenten van stilstand, ambivalentie, 'vast zitten', blokkade of zelfsabotage. Deze ervaringen ontstaan als wie of wat je zou willen zijn niet in lijn is met je onderbewuste overtuigingen. Je bent innerlijk niet congruent.

Je onderbewuste, kort samengevat de automatische piloot van waaruit je je leven leeft, geeft een andere boodschap af dan je bewuste geest.

In je onderbewuste zitten al je ervaringen opgeslagen, je conditionering, je  overtuigingen, alles wat je in de loop van je leven bent gaan geloven over jezelf en over de werkelijkheid om je heen. Dit onderbewuste is vele malen krachtiger dan je bewuste. We noemen het daarom ook vaak de ‘groef’ waar we telkens weer in belanden, ondanks onze goede voornemens, plannen en doelen of hoe graag we ook maar iets willen veranderen aan onszelf.

Hoe kan het dat je onderbewuste tegen je eigen intenties in creëert? Een voorbeeld: je kunt bewust iedere dag tegen jezelf zeggen 'Ik ben blij mezelf te zijn' of een briefje op de spiegel plakken met deze tekst in de hoop dat je dit zult gaan geloven over jezelf. Maar als er in je onderbewuste programmering overtuigingen zitten als ‘Ik ben niet de moeite waard’ of ‘Ik mag er niet zijn’ dan zul je dit nooit echt gaan geloven over jezelf. Vaak leveren dit soort methoden die via de bewuste geest werken, zelfs meer stress op in je systeem, want behalve de negatieve overtuiging (ik mag er niet zijn), ga je jezelf ook nog veroordelen op het feit dat het je niet lukt om iets anders te geloven over jezelf of dat je niet in staat bent om jezelf te veranderen.

Je onderbewuste is namelijk veel krachtiger dan je bewuste en je kunt affirmeren wat je wilt, maar dit zal maar druppelsgewijs doorsijpelen. Veel krachtiger is het om direct te werken met je onderbewuste overtuigingen en deze in lijn te brengen met wie je werkelijk bent of waar je naar toe wilt.

Met PSYCH-K integreer je moeiteloos de gewenste overtuigingen in je onderbewuste. Door bijvoorbeeld in je onderbewuste de overtuiging te integreren ’Ik ben blij mezelf te zijn’, ontstaat innerlijke congruentie tussen je bewuste en je onderbewuste geest en daarmee creëer je de beweging, de ontwikkeling voor jezelf. Opeens is datgene waar je zo hard tegenaan stond te duwen, in beweging gekomen en raak je in een flow. De energie die gebruikt werd om iets weg te duwen, kun je nu inzetten om te creëren.

Waarom bereiken mensen die volledig gepassioneerd zijn om een bepaald doel te bereiken altijd hun doel, zelfs als de buitenwereld heel hard roept dat dit onmogelijk is? Dat is omdat deze mensen innerlijk volledig congruent zijn met wat ze willen bereiken, geen innerlijke tegensputterende stemmetjes, niets houdt ze tegen.

Als je innerlijk volledig congruent bent met een gewenste realiteit, kan deze zich in de uiterlijke wereld gaan manifesteren. Als deze congruentie er niet is. drukken er twee krachtenvelden tegen elkaar en is er stilstand. Richt je focus voor jezelf het komende jaar op flow door te werken aan innerlijke congruentie. PSYCH-K kan je daar op een krachtige manier in ondersteunen.

Door Hans Vrijmoeth op Zaterdag 12 Januari 2013,

Download -- Spannende ontdekkingsreis naar je innerlijke schatten - Paravisie juli 2011

We denken dat we wezens zijn die, in tegenstelling tot vele andere dieren, bewust denken en doen. Niet is minder waar, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Het zijn juist de onderbewuste proicessen die gedragsbepalend zijn. Vandaar dat een methode als PSYCH-K, waarbij we ons onderbewuste uitnodigen het werk te doen, snelle en duurzame resultaten laat zien.

Lees meer
Door Hans Vrijmoeth op Zaterdag 30 Juli 2011,